Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

door | mrt 28, 2023 | Databackup en -herstel

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag. Deze laatste dag van maart is elk jaar bedoeld om mensen én bedrijven bewust te maken van de noodzaak om hun belangrijke en/of gevoelige data beter te beschermen tegen verlies en diefstal. Om aandacht te schenken aan het belang van back-ups en databehoud als vangnet tegen calamiteiten.

De noodzaak van betrouwbare back-ups

Om operationeel te blijven zijn bedrijven elke dag afhankelijk van hun gegevens, e-mail, computerprogramma’s en -applicaties. U moet er als ondernemer dus altijd van op aan kunnen dat deze voor u en uw medewerkers toegankelijk zijn. Want als dat om wat voor reden dan ook (stroomstoring, systeemuitval, ransomware-aanval) niet het geval is, kan uw bedrijf voor korte of langere tijd niet meer functioneren. En loopt u het risico dat bestanden en gegevens mogelijk niet hersteld of teruggevonden kunnen worden.

Daarom is het belangrijk dat u – of beter gezegd: uw IT-partner – betrouwbare back-ups maakt, om al deze gegevens veilig te stellen. Dit maken van back-ups is een continu en realtime proces, zodat uw bedrijf bij calamiteiten vrijwel direct en met de meest recente back-up van uw data en systemen weer draaiende is en uw personeel aan het werk blijft.

Wanneer was de laatste back-up van uw bedrijfsgegevens?

Heeft u eigenlijk een idee hoe het maken van back-ups van gegevens, bestanden en andere belangrijke informatie bij uw bedrijf is geregeld? Gebeurt dat jaarlijks, maandelijks of helemaal niet?

Laat Trots IT u helpen uw bedrijfsdata veilig en bereikbaar te houden

De Back-up & Disaster Recovery Oplossingen van Trots IT zorgen ervoor dat u daar nooit meer over na hoeft te denken. Het is daarmee namelijk geregeld. 24/7 geregeld! Zodat wij samen met u dataverlies en stilstand bij uw bedrijf voorkomen.

Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of advies op maat over onze back-up diensten.

Bron afbeelding: World Backup Day

Vraag een GRATIS IT Analyse aan om uw unieke situatie en eventuele zorgen te bespreken.

"Wij kunnen altijd met onze vragen en problemen op dat gebied bij ze terecht en krijgen steevast een bevredigend en oplossingsgericht antwoord. Dat is heel prettig!" -- Marcel Helmus

Vergelijkbare berichten