Volg Deze Tips Op Om Uw Bedrijf Compliant Te Houden

door | jun 17, 2022 | Netwerkbeveiliging

Compliance – het naleven van relevante vastgestelde regels, voorschriften, wetten en richtlijnen – is voor elk bedrijf van belang. Niet compliant blijven, kan voor ieder bedrijf noodlottig zijn. Hoe groot deze ook is. Wat veel ondernemers niet beseffen, is dat compliance en beveiliging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het naleven van vastgestelde regels en wetten is belangrijk om inbreuken op de beveiliging te voorkomen en richtlijnen te geven voor wat u moet doen als er sprake is van een inbreuk.

Uw bedrijf wordt echter niet vanzelf compliant. Het kost vaak veel tijd, moeite en geld om ervoor te zorgen dat uw bedrijf zich aan de wet- en regelgeving blijft houden, vooral gezien de snelle technologische vooruitgang. Vijfentwintig jaar geleden hoefde u zich geen zorgen te maken over veel van de problemen waarmee ondernemers tegenwoordig te maken hebben, omdat het internet nog lang niet zo ontwikkeld was als nu.

Uw bedrijf moet meeveranderen

Maar de tijden zijn veranderd en om te voorkomen dat u slachtoffer van cyberaanvallen wordt, moet uw bedrijf mee veranderen. Voordat u tijd en geld besteedt aan het uitzoeken of uw bedrijf al dan niet compliant is, moet u uzelf eerst enkele vragen stellen:

• Heeft mijn bedrijf antivirussoftware en wordt mijn netwerk door een firewall beschermd?

• Welke gegevens versleutelt mijn bedrijf?

• Heb ik een systeem ingesteld om op het netwerk aangesloten apparaten te beheren?

• Zijn er data recovery plannen uitgewerkt en gebruik ik back-upoplossingen?

• Is er een bedrijfscontinuïteitsstrategie?

• Heb ik werknemerstrainingen op het gebied van veiligheid?

Nadat u deze vragen heeft beantwoord, heeft u een beter idee van wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat uw bedrijf aan de regelgeving blijft voldoen. U denkt misschien dat u zich moet haasten en de benodigde technologie en apparatuur moet kopen om eventuele gaten te dichten, maar u moet zich boven alles op uw team concentreren.

Training tegen menselijke fouten

Volgens een studie van IBM is 95% van de digitale beveiligingslekken het gevolg van menselijke fouten. We hebben het al vaker uitgebreid gehad over het belang van het trainen van uw werknemers om cybersecure te zijn, maar de realiteit is dat werknemers die niet achter een cyberveilige cultuur staan uw bedrijf in gevaar brengen. U moet enige vorm van training voor werknemers hebben, zodat ze alles kunnen leren over cybersecurity en het beschermen van uw bedrijf. Zonder de juiste training kunt u niet verwachten dat uw medewerkers daadwerkelijk cyberveilig zijn.

Nadat u uw medewerkers volledig hebt getraind, kunt u zich meer concentreren op het inzetten van de juiste technologie en apparatuur om eventuele tekortkomingen in uw compliance plan op te vullen. Als u geen antivirussoftware of firewalls heeft, moet u daar als eerste in investeren. Zodra die er zijn, kunt u de focus leggen op enkele specifieke technologische elementen om uw bedrijf meer compliant te maken.

Een van de beste investeringen die u kunt doen, is het installeren van een e-mail spamfilter. Hoewel uw medewerkers worden getraind en hopelijk goed onderlegd worden in cybersecurity, kunnen fouten nog steeds worden gemaakt. Op e-mail gebaseerde phishing-aanvallen zijn een van de gemakkelijkste manieren voor een cybercrimineel om toegang te krijgen tot de waardevolle informatie van uw bedrijf. Eén klik op de verkeerde link is voldoende om het hele netwerk in gevaar te brengen. Met een filter hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw medewerkers per ongeluk op een vage e-mail klikken, omdat deze hun mailbox namelijk helemaal niet bereiken.

Veilig inloggen naar een hoger niveau

Daarnaast moet u ook het gebruik van sterke beveiligingswachtwoorden invoeren, evenals multifactor-authenticatie. Een deel van de training voor uw werknemers moet tips en strategieën bevatten voor het maken van sterke wachtwoorden. Vaak gebruiken mensen hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts, wat uw bedrijf kwetsbaar kan maken als een van hun accounts wordt gehackt. Omdat uw medewerkers ook een sms ontvangen waarmee ze toestemming geven om in te loggen op hun e-mailaccount of andere accounts, brengt multifactor-authenticatie deze handeling naar een hoger niveau. Het is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat de basis geregeld is.

Compliant blijven is een uiterst belangrijk onderdeel van uw bedrijf. Het helpt u en iedereen te beschermen die voor uw bedrijf werkt of zaken met u doet. Het kost echter tijd om deze manier van werken in te voeren. Als u het gevoel heeft dat u geen tijd hebt om maatregelen voor uw cybersecurity te treffen of als u hier meer informatie over nodig hebt, neem dan simpelweg contact met ons op. We helpen u graag met uw cybersecurity- of compliancebehoeften.

Vraag een GRATIS IT Analyse aan om uw unieke situatie en eventuele zorgen te bespreken.

"Wij kunnen altijd met onze vragen en problemen op dat gebied bij ze terecht en krijgen steevast een bevredigend en oplossingsgericht antwoord. Dat is heel prettig!" -- Marcel Helmus

Vergelijkbare berichten

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag. Deze laatste dag van maart is elk jaar bedoeld om mensen én bedrijven bewust te maken van de noodzaak om hun belangrijke en/of gevoelige data beter te beschermen tegen verlies en diefstal. Om aandacht te schenken aan het belang...