Ondersteuning Windows 8.1 gestopt

door | jan 17, 2023 | IT Services, Windows

Afgelopen week is Microsoft gestopt met de ondersteuning van Windows 8.1. Deze zogenaamde End of Life betekent voor gebruikers die nog steeds met dit besturingssysteem werken, dat zij geen beveiligingsupdates, software-updates en technische ondersteuning meer krijgen. Dit geldt ook voor gebruikers van de betaalde Extended Security Update (ESU)-updates.

Grote beveiligingsrisico’s

In een bericht hierover laat Microsoft weten dat het na 10 januari 2023 gebruiken van Windows 8.1 grote beveiligingsrisico’s voor organisaties en particulieren met zich meebrengt. Voor bedrijven beïnvloedt het bovendien het naleven van de AVG-regels.

Mocht uw bedrijf nog steeds afhankelijk zijn van dit besturingssysteem, dan is het dus zaak om zo snel mogelijk te migreren naar Windows 11. Dit omdat het blijven gebruiken van Windows 8.1 kwetsbaarheden met zich meebrengt, die niet meer door Microsoft worden gerepareerd. Het migreren heeft mogelijk als gevolg dat de hardware moet worden vervangen, omdat uw computers en laptops niet aan de technische vereisten van Windows 11 voldoen. Houdt daarbij ook rekening dat de End of Life van Windows 8.1 ook gevolgen voor Microsoft 365-applicaties heeft, waarmee u nu misschien werkt.

Verouderde versies Windows 10

Heeft u inmiddels Windows 10 voor uw onderneming? Ook in dat geval is het belangrijk te weten dat sommige versies van dit besturingssysteem niet meer ondersteund worden. U zult in deze gevallen moeten updaten naar een nieuwere versie Windows 10 om nog steeds de noodzakelijke beveiligingsupdates te kunnen installeren zodra deze worden uitgebracht.

Laat Trots IT u helpen

Heeft u hulp nodig bij de migratie naar Windows 11 of het aanpassen van de hardware om uw bedrijf veilig te houden? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bescherm uw netwerk en download onze gratis gids:

“Wat Elke Directeur Moet Weten Over Het Beschermen En Behouden Van De Essentiële Data En Computersystemen Van Zijn Bedrijf”

Vergelijkbare berichten

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag. Deze laatste dag van maart is elk jaar bedoeld om mensen én bedrijven bewust te maken van de noodzaak om hun belangrijke en/of gevoelige data beter te beschermen tegen verlies en diefstal. Om aandacht te schenken aan het belang...