Hoe U Belemmeringen Voor Bring Your Own Device Wegneemt

door | dec 20, 2022 | BYOD, Voice over IP

 

60% van de endpoints in bedrijfsnetwerken zijn mobiele apparaten. En zo’n 80% van de werkzaamheden gaat via deze apparaten. Maar op het gebied van strenge cyberbeveiligingsmaatregelen worden ze vaak genegeerd. Dit geldt met name voor mobiele apparaten die eigendom zijn van werknemers.

Het aanschaffen van telefoons en abonnementen voor personeel is voor bedrijven financieel vaak onhaalbaar. Bovendien kan het voor werknemers lastig zijn om altijd twee verschillende apparaten bij zich te hebben.

Reden voor ongeveer 83% van de bedrijven om de voorkeur te geven aan BYOD (Bring Your Own Device); het gebruik van privé smartphones, laptops en tablets voor werk. En dat terwijl de opkomst van dit gebruik door het vele thuis- en hybride werken de belangstelling van cybercriminelen in endpoints alleen maar heeft versterkt.

Wij behandelen hieronder enkele tips voor u om de uitdagingen en problemen rondom de veiligheid van BYOD op te lossen.

Definieer uw BYOD-beleid

Als er geen vastgestelde regels zijn voor BYOD, kunt u niet verwachten dat het gebruik veilig gebeurt. Medewerkers kunnen bedrijfsgegevens onbeschermd laten. Of ze maken verbinding met openbare wifi en voeren vervolgens hun zakelijke e-mailwachtwoord in, waardoor het zichtbaar wordt voor kwaadwillenden. Criminelen hebben slechts één gestolen of kwetsbaar apparaat nodig voor toegang tot uw complete bedrijfsnetwerk en gevoelige gegevens.

Als u werknemers vanaf persoonlijke apparaten toegang geeft tot zakelijke gegevens, heeft u een beleid nodig. Het beschermt uw bedrijf tegen onnodige risico’s.

Houd uw Beleid Actueel

Zodra een beleid verouderd raakt, wordt het minder relevant voor medewerkers en zijn ze geneigd het te negeren. Zorg er dus voor dat u uw Bring Your Own Device-beleid regelmatig bijwerkt en deel de aanpassingen direct met uw medewerkers.

Gebruik VoIP voor Zakelijke Gesprekken

Als klanten persoonlijke nummers van medewerkers hebben, kan dat voor problemen zorgen. Medewerkers die het bedrijf verlaten, zullen dergelijke oproepen mogelijk niet meer beantwoorden. En de klant begrijpt vervolgens niet waarom.

Met een zakelijk VoIP-telefoonsysteem kunt u dit probleem voorkomen. Deze diensten hebben mobiele applicaties die werknemers kunnen gebruiken.

Met mobiele VoIP-apps kunnen werknemers via een bedrijfsnummer bellen en gebeld worden.

Stel Beperkingen in voor het Opslaan van Bedrijfsgegevens

Ongeacht het type apparaat moet u altijd de controle over uw bedrijfsgegevens behouden. Het is daarom verstandig om de soorten gegevens te beperken die medewerkers op persoonlijke apparaten kunnen opslaan.

Zorg er ook voor dat er een back-up van uw zakelijke gegevens vanaf die apparaten wordt gemaakt.

Verplicht Apparaat Updates

Het niet bijwerken of patchen van persoonlijke apparaten van werknemers, is vragen om een datalek. Elk eindpunt dat verbonden is met uw netwerk kan een inbreuk mogelijk maken. Dit geldt dus ook voor die van werknemers.

Endpoint-apparaatbeheer kan automatische updates doorvoeren. Het stelt u ook in staat om bedrijfsgegevens te beschermen zonder inbreuk te maken op de privacy van werknemers.

Neem BYOD op in uw Uitdiensttredingprotocol

Als een medewerker uw bedrijf verlaat, is het belangrijk dat u aan de hand van onderstaande punten zijn digitale sporen wissen.

Ontvangt de werknemer nog zakelijke e-mail op zijn telefoon?

Is er nog toegang tot bedrijfsgegevens?

Staan er bedrijfswachtwoorden op hun apparaten?

Zorg ervoor dat dit allemaal bij de uitdiensttreding wordt gecheckt.

Heeft u hulp nodig bij het veilig implementeren van BYOD en/of VoIP in uw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u er graag bij.

Image by macrovector on Freepik

Article used with permission from The Technology Press.

 

Vraag een GRATIS Security Test aan om je unieke situatie te bekijken.

Onze gratis Security Test is een mini-penetration test. Hiermee kijken we waar de gevaren en kwetsbaarheden zitten in jouw IT-systeem. Vul hieronder het formulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact je op.

Vergelijkbare berichten

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag. Deze laatste dag van maart is elk jaar bedoeld om mensen én bedrijven bewust te maken van de noodzaak om hun belangrijke en/of gevoelige data beter te beschermen tegen verlies en diefstal. Om aandacht te schenken aan het belang...