Cyber Security Is Belangrijker Dan Ooit – Is Uw Bedrijf Er Klaar Voor?

door | jan 31, 2022 | Cybersecurity

In de afgelopen jaren is het aantal cyberbedreigingen in een schrikbarend tempo toegenomen en het lijkt niet snel af te nemen. Het bewustzijn rond cybersecurity is het afgelopen jaar zeker verbeterd, met 9 op de 10 mensen die aangeven enigszins bezorgd te zijn over hacking met betrekking tot hun persoonlijke gegevens, financiële instellingen, overheidsinstanties of bepaalde nutsbedrijven. Maar terwijl het bewustzijn is toegenomen, is ook het aantal cyberaanvallen groter geworden. Met alle gevolgen voor de continuïteit van bedrijven van dien.

In het eerste halfjaar van 2021 waren er meer datalekken dan in heel 2020. Nu 2022 is begonnen, is er geen reden om aan te nemen dat het dit jaar anders zal zijn. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf dit jaar en elk jaar daarna wordt beschermd en kan voortbestaan, moet u de juiste voorzorgsmaatregelen met betrekking tot cyberbeveiliging nemen. Als uw bedrijf het slachtoffer wordt van een cyberaanval, loopt u niet alleen het risico dat de productiviteit stil komt te liggen maar ook dat de reputatie van uw merk wordt aangetast, waardoor klanten zich zullen afvragen of het veilig is om zaken met u te doen.

Hieronder vindt u een aantal van de beste cybersecuritymethodes die u kunt toepassen om volledig voorbereid te zijn op cyberaanvallen en -bedreigingen.

Train uw werknemers

Als uw medewerkers niet getraind zijn in cyberveiligheid, moet dat zo snel mogelijk gebeuren. Beveiliging moet ook worden ingebouwd in de apparaten die ze gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Dit wordt zelfs nog belangrijker als uw medewerkers op afstand werken. Multifactor identificatie en ervoor zorgen dat uw werknemers complexe en unieke wachtwoorden maken, dragen in grote mate bij aan de bescherming en continuïteit van uw bedrijf.

Informeer uw medewerkers over de meest voorkomende vormen van cyberaanvallen. Ze moeten op de hoogte zijn van phishing-e-mails en -teksten en moeten leren om nooit links te openen als ze niet weten wie de afzender is. Hackers bezoeken tegenwoordig ook regelmatig sociale media en richten zich vaak via verschillende platforms op kleine bedrijven. Zorg ervoor dat uw werknemers niet op spamlinks van sociale media klikken die uw netwerk in gevaar kunnen brengen. Zorg er ten slotte voor dat ze niet per ongeluk malware downloaden die rampzalige gevolgen voor de voortgang van uw bedrijf kan hebben.

Huur een managed services provider in

MKB’ers ervaren sinds 2018 een toename van cyberaanvallen, maar hackers sluiten grotere bedrijven niet uit. Diverse onderwijsinstellingen, een aantal gemeentes, de NAM en VDL Groep zijn slechts enkele voorbeelden van grote bedrijven die vorig jaar het slachtoffer werden van cyberaanvallen en/of datalekken. Of uw bedrijf nu groot of klein is; het inhuren van een MSP is de goedkoopste en beste manier om uw bedrijf te beschermen.

MSP’s zijn er om eventuele zwakke punten in uw IT-infrastructuur te identificeren en op te lossen. Ze hebben een proactieve focus en richten zich ook op IT-ondersteuning en geavanceerde beveiliging. U krijgt 24 uur per dag monitoring, gegevensversleuteling en back-up, netwerk- en firewallbescherming, training voor securitybewustzijn en nog veel meer. Met MSP’s krijgt u een team van toegewijde IT-professionals die er voor u zijn om u te helpen bij eventuele technische problemen. Het is de snelste en meest kostenefficiënte manier om uw bedrijf volledig te beschermen.

Een cyberaanval kan catastrofale gevolgen hebben voor een MKB en elke ondernemer moet ervoor zorgen dat zijn netwerk wordt beschermd, zodat de continuïteit van zijn bedrijf niet in het geding komt. Als u niet weet waar u moet beginnen, bel ons dan en we zullen u helpen uw bedrijf zo cyberveilig mogelijk te maken.

Vraag een GRATIS IT Analyse aan om uw unieke situatie en eventuele zorgen te bespreken.

"Wij kunnen altijd met onze vragen en problemen op dat gebied bij ze terecht en krijgen steevast een bevredigend en oplossingsgericht antwoord. Dat is heel prettig!" -- Marcel Helmus

Vergelijkbare berichten

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Wereld Back-up Dag: Samen tegen dataverlies

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag. Deze laatste dag van maart is elk jaar bedoeld om mensen én bedrijven bewust te maken van de noodzaak om hun belangrijke en/of gevoelige data beter te beschermen tegen verlies en diefstal. Om aandacht te schenken aan het belang...